زخم پا یک نوع زخم باز است که در ناحیه پای بیمار اتفاق می افتد(تصویر ۱ و تصویر ۲). افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ایجاد زخم پا هستند. پزشکان گاهی اوقات از اصطلاح زخم پای دیابتی استفاده می کنند.
افراد مبتلا به دیابت اگر قند خونشان به خوبی کنترل نشود، ممکن است دچار مشکل شوند. این مشکلات شامل:
این موارد می تواند خطر ابتلا به زخم پا را افزایش دهد. به همین دلیل افراد دیابتی باید مراقبت ویژه ای از پاهای خود داشته باشند.
اگر علائم زخم پا را مشاهده کردید، به پزشک خود اطلاع دهید و فوراً تحت درمان قرار بگیرید. هرچه زودتر درمان شوید، احتمال ابتلا به عفونت یا سایر عوارض کمتر می شود.
علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
بله. اگر علائم زیر را در پای خود دیدید بهتر است به پزشک مراجعه کنید:
بله. پزشک شما را معاینه می کند و از شما در مورد علائمتان می پرسد. اگر نشانههایی از گردش خون ضعیف داشته باشید، ممکن است به آزمایشهایی نیز نیاز پیدا کنید.
اگر پزشک شما فکر کند که زخم شما ممکن است عفونی شده باشد، ممکن است یک آزمایش به نام کشت انجام دهد. برای کشت، پزشک یا پرستار شما از یک سواب برای جمع آوری مقداری مایع از زخم شما استفاده می کند. سپس، سواب در آزمایشگاه آزمایش می شود تا ببیند آیا باکتری در آن وجود دارد یا خیر.
درمان بستگی به شدت زخم، عفونی بودن آن و سایر علائم بیمار دارد. برخی از زخم ها فقط سطح پوست را درگیر می کنند و در مطب پزشک و یا در خانه قابل درمان هستند. اگر زخم عمیق یا عفونی باشد، ممکن است تا زمانی که زخم بیمار درمان می شود بیمار در بیمارستان بستری شود.
درمان شامل موارد زیر می باشد:
از پزشک یا پرستار خود بپرسید که وقتی به خانه می روید چه کار هایی باید انجام دهید. مطمئن شوید که دقیقاً متوجه شده اید که برای مراقبت از خود چه کاری باید انجام دهید. اگر چیزی هست که متوجه نشدید از پزشک خود بپرسید.
هنگام نقاهت در خانه، باید:
اگر موارد زیر را داشتید به پزشک مراجعه کنید:
آره. یکی از مهم ترین کارهایی که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به زخم پا انجام دهید، کنترل قند خون است. به طور منظم به پزشک مراجعه کنید و از او بخواهید پای شما را معاینه کند.
شما هم چنین باید:
Powered by WPtouch Mobile Suite for WordPress