اسکلروتراپی برای درمان غیرتهاجمی واریس پا

فهرست مطالب

اسکلروتراپی چیست؟

اسکلروتراپی تزریقی، یک تکنیک درمانی کم تهاجمی از راه پوست برای درمان واریس پا است که از محرک های شیمیایی برای بستن ورید های برجسته سطحی ناخواسته استفاده می کند. در این روش، یک ماده شیمیایی برای ایجاد آسیب اندوتلیال (لایه داخلی پوشاننده رگ) وارد ورید می شود که منجر به ترومبوز و در نهایت فیبروز و محو شدن ورید برجسته سطحی می شود.

اسکلروتراپی شیمیایی یا chemoablation داخل وریدی، یک روش درمان بالینی و گاهاً زیبایی است که به طور گسترده ای برای تخریب ورید های واریسی و ورید های عنکبوتی مورد استفاده قرار می گیرد.

اسکلروتراپی می تواند برای درمان طیف متنوعی از انواع ورید و با اندازه های متفاوت مورد استفاده قرار گیرد، اگر چه معمولا برای درمان برجستگی عروق کوچکتر مانند ورید های رتیکولار (مشبک) و تلانژکتازی استفاده می شود. اسکلروتراپی در درجه اول در درمان تلانژکتازی، ورید های رتیکولار و ورید های واریسی غیر محوری کوچک (با قطر <6 میلی متر) استفاده می شود که ممکن است علامت دار یا بدون علامت باشند و حتی در غیاب علائم می توانند منبع ناراحتی قابل توجهی برای برخی از بیماران حتی از نظر زیبایی ظاهری باشند.

درمان برجستگی وریدهای سطحی و واریس پا با اسکلروتراپی با تزریق مایع (Liquid Sclerotherapy)

در چه شرایطی اسکلروتراپی انجام می شود؟

تلانژکتازی های سطحی، ورید های رتیکولار و وریدهای واریسی علائم قابل مشاهده بیماری وریدی مزمن اندام تحتانی هستند و می توانند در حضور یا عدم حضور علائم یا اختلال وریدی عملکردی اساسی (یعنی ریفلاکس وریدی) رخ دهند.

بیماران کاندید اسکلروتراپی، بیماران با علائم مداوم و علائم بیماری وریدی مزمن مقاوم به درمان بالینی هستند.

در حالی که تلانژکتازی، ورید های رتیکولار و ورید های کوچک و غیر محوری واریسی (با قطر <6 میلی متر) ممکن است علامت دار باشند، اکثر آنها بدون علامت هستند، اما بیماران اغلب از ظاهر نامناسبی که واریس برای اندام آنها ایجاد کرده است، رنج می برند. اسکلروتراپی به طور کلی می تواند پس از معاینه فیزیکی در افراد بدون علامت دار بدون مطالعات تشخیصی بیشتر مانند سونوگرافی، انجام شود، زیرا این بیماران در مقایسه با بیماران علامت دار کمتر احتمال دارد که ریفلاکس وریدی داشته باشند، هر چند که توصیه می شود برای بررسی علت زمینه ای ارزیابی بیشتر مانند سونوگرافی قبل از درمان انجام شود.

در چه شرایطی بهتر است اسکلروتراپی انجام نشود؟

موارد منع مصرف نسبی اسکلروتراپی شامل آسم، عوارض دیرهنگام دیابت (بیماری قندخون)، شرایط افزایش انعقادپذیری، ادم پا، بیماری انسدادی شریانی محیطی پیشرفته و بیماری مزمن کلیه می باشند.

موارد منع مصرف مطلق شامل آلرژی (حساسیت) شناخته شده به ماده اسکلروزان، سلولیت حاد، بیماری حاد تنفسی یا پوستی، فلبیت میگرانس، ترومبوفلبیت سطحی حاد، بارداری، پرکاری تیروئید و بستری بودن در بیمارستان است.

روش درمانی

در این روش، یک ماده اسکلروزان به عروق غیر طبیعی تزریق می شود تا تخریب اندوتلیال ایجاد شود که به دنبال آن یک باند فیبروتیک تشکیل می شود و در نهایت جذب مجدد تمام لایه های بافت عروقی صورت می گیرد.

روش مورد استفاده برای تزریق ماده اسکلروزان بستگی به قطر ورید هدف دارد.

برای رگهای کوچکتر مانند تلانژکتازی، ونولکتازها (اتساع وریدهای کوچک) و وریدهای کوچک رتیکولار، اسکلروتراپی با تزریق مایع استفاده می شود.

وریدهای رتیکولار بزرگتر و واریسی نیز ممکن است با اسکلروتراپی با تزریق مایع با غلظت بالاتر ماده اسکلروزان یا با استفاده از اسکلروتراپی با تزریق فوم درمان شوند.

اسکلروتراپی با تزریق فوم شامل اضافه کردن هوا به مواد شوینده اسکلروزان است که با استفاده از تحریک برای تولید فوم به افزایش تماس ماده اسکلروزان با دیواره ورید و تخریب موثرتر منجر می شود.

توجه: پس از تزریق اسکلروتراپی، به بیماران خود توصیه می شود که جوراب واریس را به طور مداوم به مدت ۴۸ ساعت پس از درمان بپوشند، پس از آن هر پد فشرده سازی موضعی یا بانداژ فشاری می تواند برداشته شود و جوراب های واریس را در طول روز به مدت دو هفته بپوشند .

درمان برجستگی وریدهای سطحی و واریس پا اسکلروتراپی با تزریق فوم (Foam Sclerotherapy)
واریس پا و نارسایی وریدی (لیزر، جراحی باز و بسته)

واریس-چگونه می توان از بروز وریدهای واریسی پیشگیری کرد؟

فهرست مطالب   آیا واریس قابل پیشگیری می باشد؟ متاسفانه، بروز واریس قابل پیشگیری نیست. با این حال، شما می توانید با به کاربردن یکسری از روش ها از بدتر شدن وریدهای واریسی موجود جلوگیری کنید. شما همچنین می توانید یک سبک زندگی سالم برای به تاخیر انداختن مشکلات عروقی مانند واریس را در پیش

Read More »
تظاهرات پوستی بیماری های عروقی

بیماری های مزمن وریدی اندام تحتانی-طبقه بندی CEAP

فهرست مطالب بیماری های مزمن وریدی چیست؟ اصطلاح بیماری های مزمن وریدی زمانی استفاده می شود که ناهنجاری های ساختاری یا عملکردی وریدی (نارسایی دریچه ای وریدی و  یا انسداد وریدی) در طولانی مدت وجود داشته باشند و علائم نشان دهنده نیاز به درمان و یا ارزیابی بیشتر اشکار شوند. این اختلالات وریدی می توانند

Read More »
واریس پا و نارسایی وریدی (لیزر، جراحی باز و بسته)

ورید های واریسی

  آنچه در ادامه مطلب می خوانید: فهرسرت مطالب   بیماری وریدی چیست؟ بیماری های وریدی می توانند ورید های اندام تحتانی را درگیر کنند. درگیری ورید های اندام تحتانی می تواند باعث درد پا، واریس، تورم پاها یا زخم های باز شود. منظور از رگ های واریسی رگ های متورم و پیچ خورده هستند. بیماری

Read More »

Powered by WPtouch Mobile Suite for WordPress