چگونه از بروز واریس پیشگیری کنیم؟ How to prevent varicose veins

واریس-چگونه می توان از بروز وریدهای واریسی پیشگیری کرد؟

فهرست مطالب

آیا واریس قابل پیشگیری می باشد؟

متاسفانه، بروز واریس قابل پیشگیری نیست. با این حال، شما می توانید با به کاربردن یکسری از روش ها از بدتر شدن وریدهای واریسی موجود جلوگیری کنید. شما همچنین می توانید یک سبک زندگی سالم برای به تاخیر انداختن مشکلات عروقی مانند واریس را در پیش بگیرید.

وریدهای واریسی به دلایل مختلف ایجاد می شوند. عوامل خطر واریس شامل سن بالا، سابقه خانوادگی، جنسیت مونث، بارداری، چاقی، درمان جایگزینی هورمونی یا درمان (داروها یا قرص های) پیشگیری از بارداری، نشستن یا ایستادن طولانی مدت و دیگر موارد می باشد. برخی از این عوامل خطر مانند سابقه خانوادگی یا سن، قابل تغییر نیستند.

روش های پیشگیری از بدتر شدن واریس

درمان بیماری های مزمن وریدی مانند واریس بر کاهش علائم مانند تورم، درمان مشکلات پوستی، پیشگیری و درمان زخم و بهبود جریان خون در پاها متمرکز است.

چند گام ساده وجود دارد که می توانید برای افزایش جریان خون در پاهای خود انجام دهید. در نتیجه، شما می توانید از بدتر شدن رگ های واریسی خود جلوگیری کنید.

ریسک فاکتورهای شایع و روش های پیشگیری از واریس Risk factors and Preventive measures of Varicose veins
ریسک فاکتورهای شایع و روش های پیشگیری از واریس

ورزش منظم

مفیدترین ورزش برای جلوگیری از واریس، پیاده روی است.

انقباض عضلات پاها به وریدهای شما کمک می کنند تا خون را به سمت قلب پمپ کنند مخصوصاً که عضلات در مقابل نیروی گرانش رو به پایین کار می کنند و خون را به سمت بالا (قلب) می فرستند. هر گونه تمرینات پا نیز به جلوگیری از ظهور وریدهای واریسی جدید کمک خواهد کرد.

یوگا همچنین می تواند به ایجاد کشش و تنش در عضلات عمقی ساق پا و همسترینگ شما کمک کند. عضلات عمقی می توانند تا حدی به عملکرد دریچه های وریدی کمک کنند. انواع دیگر ورزش های مفید برای پیشگیری از واریس شامل دوچرخه سواری و شنا است.

کاهش وزن در صورت اضافه وزن یا چاقی

در صورت چاقی یا اضافه وزن، شما استرس و فشار بیشتری بر پاهای خود وارد می کنید. کاهش وزن همچنین می تواند از تشکیل رگ های واریسی جدید جلوگیری کند.

خودداری از نشستن یا ایستادن طولانی مدت

ایستادن یا نشستن در یک موقعیت برای مدت طولانی باعث می شود که خون در وریدهای پا در جهت نیروی گرانش به سمت پایین حرکت کند. این رخداد باعث می شود فشار در وریدهای شما افزایش یابد که در نهایت می تواند باعث شود خون در اطراف مچ پا جمع شود و پاهای شما می توانند متورم و دردناک شوند.

راه رفتن و فعالیت متناوب، فشار وریدی ایجاد شده را کاهش می دهد و گردش خون شما را بهبود می بخشد. اگر در محل کارتان برای ساعت های طولانی پشت میز می نشینید، تمرینات کوچکی برای پیشگیری از واریس انجام دهید، مانند:

  • پاهای خود را مرتب فشار دهید
  • مچ پاهای خود را کش بدهید
  • زانوهای خود را هر از چندگاهی خم کنید

بالا بردن پاها به بالای سطح قلب به مدت ۳۰ دقیقه و سه یا چهار بار در روز می تواند تورم را کاهش دهد و جریان خون را درورید ها بهبود بخشد. بهبود جریان خون همچنین می تواند بهبود زخم های وریدی را تسریع کند.

پوشش های فشاری ویژه واریس

جوراب های فشاری (چوراب واریس) و جوراب های ساق بلند می توانند به نگه داشتن دریچه های وریدی شما در موقعیت مناسب کمک کنند. این کار باعث می شود که ورید ها به درستی عمل کنند و جمع شدن خون، تورم و درد را کاهش می دهد.

جوراب واریس:

جوراب های واریس به آرامی پاها را فشرده می کنند و ممکن است جریان خون را در رگ ها با جلوگیری از جریان خون رو به عقب (ریفلاکس ورید) بهبود بخشند.

جوراب های فشاری موثر، بیشترین فشار را در مچ پا اعمال می کنند و به تدریج فشار وریدی را به سمت پا کاهش می دهند. این جوراب ها با درجات مختلف فشرده سازی در کلاس های مختلف در دسترس هستند.

افراد مبتلا به واریس متوسط تا شدید، کسانی که برای مدت زمان طولانی می ایستند و کسانی که زخم های وریدی دارند معمولا نیاز به تجویز جوراب های فشاری دارند.

پمپ های فشرده سازی پنوماتیک (IPC):

جوراب های فشاری استاندارد ممکن است کمتر موثر باشند یا استفاده از آنها دشوار باشد، در صورتی که شما بسیار اضافه وزن دارید یا تورم زیادی در اندام تحتانی خود دارید. یک روش جایگزین استفاده از پمپ های فشرده سازی متناوب پنوماتیک (هوایی) (IPC) است.

بانداژ فشاری:

افراد مبتلا به علائم شدید، مانند زخم پا، ممکن است نیاز به درمان با بانداژ فشاری داشته باشند. بانداژهای فشاری ممکن است از یک یا چند لایه از یک بسته بندی الاستیک (با خاصیت کشسانی) تشکیل شده و شبیه به یک قالب نرم باشند.

پمپ های فشرده سازی پنوماتیک در پیشگیری از واریس Intermittent Pneumatic Compression in prevention of Varicose veins
پمپ های فشرده سازی پنوماتیک (IPC)

وضعیت های خواب ویژه مادران باردار

بارداری یکی از مهمترین علل بروز واریس است.

خوابیدن به پهلوی چپ ممکن است به جلوگیری از تشکیل وریدهای واریسی کمک کند و علائم موجود را کاهش دهد. این وضعیت خوابیدن به کاهش فشاری که رحم در حال گسترش در طی بارداری بر روی وریدهای بزرگ در ناحیه لگن وارد می کند، که فشار ایجاد شده در سمت راست میانی بدن قرار دارد، کمک می کند.

بیماری های مزمن وریدی Chronic Venous Diseases
تظاهرات پوستی بیماری های عروقی
مقداد قاسمی گرجی

بیماری های مزمن وریدی اندام تحتانی-طبقه بندی CEAP

فهرست مطالب بیماری های مزمن وریدی چیست؟ اصطلاح بیماری های مزمن وریدی زمانی استفاده می شود که ناهنجاری های ساختاری یا عملکردی وریدی (نارسایی دریچه ای وریدی و  یا انسداد وریدی) در طولانی مدت وجود داشته باشند و علائم نشان دهنده نیاز به درمان و یا ارزیابی بیشتر اشکار شوند. این اختلالات وریدی می توانند

Read More »
بیماری ورید های واریسی اندام تحتانی
واریس پا و نارسایی وریدی (لیزر، جراحی باز و بسته)
مقداد قاسمی گرجی

ورید های واریسی

  آنچه در ادامه مطلب می خوانید: فهرسرت مطالب   بیماری وریدی چیست؟ بیماری های وریدی می توانند ورید های اندام تحتانی را درگیر کنند. درگیری ورید های اندام تحتانی می تواند باعث درد پا، واریس، تورم پاها یا زخم های باز شود. منظور از رگ های واریسی رگ های متورم و پیچ خورده هستند. بیماری

Read More »

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/vascular/domains/vascularsurgery.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/vascular/domains/vascularsurgery.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420