ادم لنفاوی-درمان (تظاهرات پوستی بیماری های عروقی)

فهرست مطالب

راهکارهای کاهش آسیب و تورم بعد از ابتلا به ادم لنفاوی

در صورت بروز ادم لنفاوی، بسیار مهم است که از آسیب یا عفونت اندام آسیب دیده خود جلوگیری کنید. همچنین کارهای دیگری نیز وجود دارد که می توانید انجام دهید که ممکن است به کاهش تورم کمک کند.

برای جلوگیری از وارد شدن آسیب، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • پوست خود را تمیز نگه دارید. هر روز با یک صابون ملایم، پوست خود را شستشو دهید.
  • مراقب ناخن های خود باشید. پوست اطراف ناخن های خود را انتخاب نکنید یا کوتیکول های ناخن خود را کوتاه نکنید.
  • از لوسیون مرطوب کننده پوست استفاده کنید تا پوست شما خشک و ترک خورده نشود.
  • از ریش تراش برقی یا موزر به جای تیغ برای اصلاح  استفاده کنید.
  • همیشه هنگام بیرون رفتن از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.
  • اگر بازوی شما تحت تاثیر قرار گرفته است، هنگام باغبانی، پخت و پز یا انجام کارهای دیگری که می تواند به پوست شما آسیب برساند، دستکش بپوشید.
  • اگر پای شما درگیر ادم لنفاوی است، هنگام بیرون رفتن از خانه، کفش های سخت بپوشید.
  • اگر یک برش کوچک، خراش یا گاز گرفتگی بر روی بازو، دست یا پای شما ایجاد شد، آن را با آب و صابون تمیز کنید. سپس از پماد آنتی بیوتیک استفاده کنید. اگر ضایعه ایجاد شده به سرعت بهبود نیافت یا علائم عفونت داشتید، فوراً به پزشک خود اطلاع بدهید.
  • در صورت امکان، از تزریق، خون گیری یا رگ گیری در اندام مبتلا به لنف ادم اجتناب کنید. همچنین از سایر روش هایی که پوست را سوراخ می کنند مانند طب سوزنی یا خالکوبی اجتناب کنید.
  • اگر در بازو یا دست خود، ادم لنفاوی دارید، از  گرفتن فشار خون خود در اندام آن سمت اجتناب کنید.
  • از سونا، حمام بخار و وان آب گرم اجتناب کنید.

برای کمک به کاهش تورم، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • لباس های شل و جواهرات بپوشید، مگر اینکه لباس خاص یا بانداژی باشد که پزشک شما برای شما تجویز می کند.
  • وزن خود را تحت کنترل نگه دارید.
  • اجازه ندهید که بازوی شما برای مدت زمان طولانی بدون حرکت دادن آن به پهلوی شما آویزان شود. اگر پای شما درگیر ادم لنفاوی است، از ایستادن برای مدت طولانی اجتناب کنید.
  • هنگام نشستن یا دراز کشیدن، اندام خود را روی بالش و در سطح بالاتر نسبت به سر خود قرار دهید.
پوشش های فشاری

درمان

هیچ درمان قطعی برای ادم لنفاوی وجود ندارد. اما درمان هایی وجود دارد که می تواند به کاهش تورم کمک کند و شرایط را برای بیمار راحت تر کند. این درمان ها اگر قبل از اینکه تورم خیلی وخیم شود، آنها را شروع کنید، نتایج بهتری خواهند داشت. بنابراین به محض اینکه متوجه تورم شدید، به پزشک خود مراجعه کنید.

درمان محافظه کارانه:

رویکرد اولیه برای مدیریت و درمان ادم لنفاوی اندام (فوقانی یا تحتانی) با مدیریت محافظه کارانه آغاز می شود که شامل ترکیبی از مراقبت از خود (به عنوان مثال، مراقبت های پوستی، مدیریت وزن)، فیزیوتراپی و درمان فشاری (به عنوان مثال، بانداژ فشاری، پوشیدن لباس فشرده با خاصیت فشاری) است.

در حالی که این درمان ها، علت اصلی ادم لنفاوی را برطرف نمی کنند، می توانند تورم را کنترل کنند و از ایجاد عوارض طولانی مدت مانند تغییرات غیر قابل برگشت پوستی (یعنی پافیلی شدن(Elephantiasis)) جلوگیری کنند. بیماران مبتلا به لنف ادم اندام تحتانی خفیف ممکن است با اقدامات محافظه کارانه، لنف ادم آن ها به طور مناسبی کنترل شود.

نوع یا شدت فیزیوتراپی (تخلیه لنفاوی ساده، تخلیه لنفاوی دستی، درمان ضد احتقان کامل) و درمان فشاری (بانداژ فشاری، لباس فشاری، فشرده سازی پنوماتیک متناوب) بسته به مرحله (درجه) بیماری متفاوت است.

  • لنف ادم خفیف: بیماران مبتلا به لنف ادم خفیف (مرحله I) با فیزیوتراپی ( مانند تخلیه لنفاوی ساده) و لباس های فشاری، درمان می شوند.
  • لنف ادم متوسط تا شدید: بیماران مبتلا به لنف ادم متوسط تا شدید (مرحله II تا III) با درمان ضد احتقان کامل درمان می شوند.
  • لنف ادم شدید: بیماران مبتلا به لنف ادم شدید (مرحله III) علاوه بر درمان ضد احتقان کامل، ممکن است از فشرده سازی متناوب پنوماتیک نیز سود ببرند.

توجه: متاسفانه، ادم لنفاوی اندام تحتانی اغلب با وجود اقدامات درمانی محافظه کارانه پیشرفت می کند.

توجه: معمولاً درمان های محافظه کارانه نیز پس از درمان های جراحی برای دستیابی به نتایج مطلوب توصیه می شوند.

مراحل بانداژ فشاری

درمان جراحی:

چندین روش جراحی وجود دارد که می تواند لنف ادم را در شرایط خاص درمان کند:

جراحی ادم لنفاوی: در برخی موارد، یک روش جراحی می تواند به بهبود تخلیه لنفاوی یا حذف بافت چربی اضافی کمک کند. گزینه ها ممکن است شامل:

  1. پیوند غدد لنفاوی: این یک عمل جراحی است که در ان غدد لنفاوی سالم از یک منطقه از بدن برداشته می شوند و به اندام مبتلا به ادم لنفاوی پیوند زده می شوند. این غدد لنفاوی می توانند گردش لنفاوی اندام را دوباره برقرار کنند و علائم بیماری را بهبود بخشند.
  2. بای پس وریدی-لنفاوی: این روش نوع دیگری از جراحی است که در آن عروق لنفاوی به رگ های کوچک مجاور (ورید های کوچک) متصل می شوند و منطقه ای را که عروق لنفاوی در آن آسیب دیده اند دور می زنند. بای پس وریدی-لنفاوی نیز می تواند در زمان برداشتن و خارج کردن غدد لنفاوی (به عنوان مثال، لنفادنتکتومی پیشگیرانه) برای جلوگیری از بروز لنف ادم انجام شود و همچنین ممکن است برای کاهش خطر ابتلا به لنف ادم مزمن موثر باشد.

توجه: این دو نوع روش در افراد مبتلا به لنف ادم در مراحل اولیه بیماری، مفید هستند و نیاز به مشاوره با یک جراح لنفاوی واجد شرایط و با تجربه دارند.

لیپوساکشن: در این روش بافت چربی اضافی از اندام مبتلا به ادم لنفاوی با استفاده از کانول (یک لوله نازک) برداشته می شود. این روش برای افراد مبتلا به بیماری پیشرفته، مفید است که در آن مقدار زیادی چربی اضافی در اندام درگیر، ذخیره شده است.

درمان های جراحی ادم لنفاوی. تکنیک های بازسازی لنفاوی با پیوند (گرافت) ورید میانی (شکل A) یا آناستوموز وریدی-لنفاوی (شکل B). تکنیک داخل بردن و اتصال چند رگ لنفاوی به پیوند (گرافت) ورید میانی و برقراری جریان لنفاوی (آناستوموز لنفاوی-وریدی-لنفاوی (شکل C)

چه زمانی باید فوراً با پزشک تماس گرفت یا مراجعه کرد؟

با پزشک خود تماس بگیرید اگر:

  • تورم اندام درگیر افزایش یافته است.
  •  در اندام درگیر، قرمزی (تکه های قرمز یا رگه های قرمزی) یا راش جلدی مشاده کردید.
  • گرمی اندام آسیب دیده در لمس
  • دمای بدن شما بالاتر از ۳۸ سانتی گراد است که  ناشی از سرماخوردگی یا بیماری دیگری نیست.
دستگاه و تکنیک های فشرده سازی پنوماتیک متناوب

عوارض ادم لنفاوی

عفونت پوستی: پوست مبتلا به ادم لنفاوی در معرض خطر عفونت های مکرر از جمله سلولیت و لنفانژیت (التهاب عروق لنفاوی) است.

Lymphangiosarcoma (لنفاژیوسارکوما): یک تومور بدخیم ثانویه نادر، به نام lymphangiosarcoma، می تواند در بیماران مبتلا به لنف ادم مزمن رخ دهد. این بدخیمی معمولا در بیماران مبتلا به ادم وسیع و طولانی مدت دیده می شود.

بیماری روحی روانی: لنف ادم منجر به بیماری روانی و کاهش کیفیت زندگی، از جمله در جنبه های عاطفی، عملکردی، جسمی و رفاه اجتماعی می شود. مشکلات روانی که در زنان مبتلا به لنف ادم مزمن پس از درمان سرطان پستان دیده می شود شامل اضطراب، افسردگی، اختلال عملکرد جنسی، اختلال اجتناب اجتماعی و تشدید بیماری روانی موجود است.

تظاهرات پوستی بیماری های عروقی

ادم لنفاوی-اتیولوژی و تشخیص (تظاهرات پوستی بیماری های عروقی)

فهرست مطالب تاثیرات ادم لنفاوی بر کیفیت زندگی بیماران با اینکه که ادم لنفاوی (لنف ادم) معمولا یک وضعیت تهدید کننده حیات نیست، می تواند تاثیر عمده ای بر کیفیت زندگی بیماران داشته باشد. تغییر در ظاهر اندام بیماران می تواند ناراحت کننده و دردناک باشد. پس از جراحی سرطان پستان، داشتن یک بازو یا

Read More »
تظاهرات پوستی بیماری های عروقی

ادم لنفاوی-معرفی و علائم (تظاهرات پوستی بیماری های عروقی)

فهرست مطالب لنف چیست و دستگاه لنفاوی چگونه عمل می کند؟ پیش از بررسی ادم لنفاوی، بایستی با لنف و ساختار دستگاه لنفاوی بدن آشنا شویم. لنف یک مایع شفاف است که عمدتا حاوی پروتئین و گلبول های سفید خون است. عروق لنفاوی، تخلیه مایع لنفاوی از بافت ها و اندام های بدن را بر

Read More »
تظاهرات پوستی بیماری های عروقی

پدیده رینود-قسمت دوم (تظاهرات پوستی بیماری های عروقی)

فهرست مطالب روش های تشخیصی تشخیص پدیده رینود، بالینی است. پدیده رینود بر اساس توصیف بیمار از یک حمله معمول رینود پس از قرار گرفتن در معرض سرما تشخیص داده می شود. با پرسیدن سوالات و گرفتن شرح حال از بیمار، پزشک معمولا می تواند بگوید که آیا رینود یا یکی دیگر از بیماری های

Read More »

Powered by WPtouch Mobile Suite for WordPress