زخم نافذ آئورت Penetrating Aortic Ulcer

زخم نافذ آئورت (Penetrating Aortic Ulcer)-تشخیص

فهرست مطالب

بیماری های آئورت مرتبط با زخم نافذ آئورت (PAU)

  • هماتوم داخل جداری (IMH)

بسیاری از بیماران مبتلا به زخم نافذ آئورت (PAU)، هماتوم داخل جداری (IMH) مرتبط را نیز دارند که گزارش ها حاکی از شیوع ۲۲ تا ۹۴ درصدی می باشد.

بر خلاف دایسکشن آئورت (AD)، هر دو IMH و PAU در داخل دیواره آئورت ایجاد می شوند و فلپ intimal ندارند. اگر IMH وجود داشته باشد، معمولا به شکل کانونی است زیرا توسط آترواسکلروز اطراف محدود می شود.

توجه: به طور کلی، پروگنوز (پیش آگهی) ترکیب این آسیب ها به صورت همزمان، بدتر از PAU مجزا یا IMH مجزا به نظر می رسد.

  • سودوآنوریسم (Pseudoanuerysm)

زخم نافذ آئورت حتی می توانند لایه خارجی جدار رگ (adventitia) را مختل کند و سبب تشکیل سودوآنوریسم شود.

  • دایسکشن آئورت (AD)

PAU می تواند با AD همراه شود به گونه ای در ۲۰٪ موارد وقوع همزمان این اختلالات عروقی گزارش شده است.

خطر پارگی برای افراد مبتلا به ترکیب AD و PAU به صورت همزمان به طور قابل توجهی بیشتر از AD مجزا است.

زخم نافذ آئورت در نمای سی تی آنژیوگرافی Penetrating Aortic Ulcer in CT-Angiography
نمای سی تی آنژیوگرافی از زخم نافذ آئورت در ناحیه اینفرارنال (زیر محل انشعاب شریان کلیوی از آئورت)

تصویربرداری تشخیصی

  • سی تی آنژیوگرافی (CTA)

سی تی آنژیوگرافی به عنوان روش تصویربرداری استاندارد برای زخم نافذ آئورت که می تواند با دقت بالایی پاتولوژی های مرتبط با PAU، از جمله افزایش وضوح (enhancement) دیواره آئورت، IMH ترومبوزه در خارج از اینتیمای کلسیفیه شده، نشت ماده حاجب به خارج از شریان (در اثر پارگی)، سودوآنوریسم و پارگی عرض جداری (transmural) آئورت را شناسایی کند، مورد استفاده قرار می گیرد.

تصویربرداری به طور کلی بیرون زدگی دیواره شریان آئورت با لبه های دندانه دار احاطه شده توسط آترواسکلروز گسترده آئورت را نشان می دهد.

مزایا:

علاوه بر ارزیابی سایر پاتولوژی های آئورت، تصویربرداری مقطعی اجازه می دهد تا ابعاد زخم شامل حداکثر عرض نقص زخم، عمق زخم از لومن تا دیواره آئورت و طول جز داخل جداری زخم مورد اندازه گیری واقع شوند.

گزارش ها نشان داده اند که میان افزایش اندازه زخم (عرض، عمق و طول) با  علائم بالینی ارتباط وجود دارد.

معایب:

یک نقطه ضعف CTA، تابش اشعه و استفاده از کنتراست (ماده حاجب) ید است که می تواند نفروتوکسیک (مسمومیت کلیوی ایجاد کند) باشد.

  • ام آر آی آنژیوگرافی (MRA)

این روش به دلیل هزینه های آن، مدت زمان مطالعه و عدم دسترسی گسترده، در محیط شرایط حاد وقوع بیماری، در استفاده محدودیت دارد. با این حال، می تواند به عنوان یک روش مکمل برای کمک به تعریف بیشتر حضور و سن آسیب شناسی ائورت، به ویژه IMH مفید باشد.

توجه: تفاوت های ظریف تصویر در MRA اجازه می دهد تا توصیف دقیق تری نسبت به CTA از دیواره آئورت، داشته باشیم.

زخم نافذ آئورت در نمای ام آر آی آنژیوگرافی Penetrating Aortic Ulcer in Magnetic Rosnance Angiography (MRA)
زخم نافذ آئورت در نمای ام آر آی آنژیوگرافی (MRA)
  • اکوکاردیوگرافی (TEE)

اکوکاردیوگرافی عرض مری (TEE)، هرچند وابسته به اپراتور می باشد، یکی دیگر از روش های تصویربرداری است که می تواند در ارزیابی PAU مفید باشد. با این روش، زخم نافذ آئورت می تواند به صورت زخم گودالی شکل با لبه های دندانه دار در حضور آترواسکلروز گسترده بدون فلپ intimal یا لومن کاذب ظاهر شود.

توجه: یکی از مزایای TEE این است که امکان ارزیابی همزمان عملکرد قلب را می دهد، در حالی که CTA و MRA این ویژگی را ارائه نمی دهند.

زخم نافذ آئورت Penetrating Aortic Ulcer
تروما و آسیب های عروقی
مقداد قاسمی گرجی

زخم نافذ آئورت (Penetrating Aortic Ulcer)-معرفی و علائم

فهرست مطالب زخم نافذ آئورت(PAU) چیست؟ زخم نافذ آئورت (PAU) اغلب نشان دهنده یک آسیب شدید در شریان آئورت است و این نوع آسیب، زیر مجموعه ای از سندرم حاد آئورتی (AAS) می باشد. AAS (Acute Aortic Syndrome) مستلزم وجود یکی از سه آسیب شناسی متمایز ولی هرچند مرتبط، شامل دایسکشن آئورت (AD)، هماتوم داخل

Read More »
دایسکشن آئورت Aortic Dissection
آنوریسم های عروقی
مقداد قاسمی گرجی

دایسکشن آئورت

فهرست مطالب دایسکشن آئورت چیست؟ دایسکشن آئورت شرایطی است که باعث درد ناگهانی و شدید در قفسه سینه، پشت یا شکم می شود. شریان آئورت رگ خونی اصلی است که از قلب خارج می شود و خون را به سراسر بدن منتقل می کند. شریان آئورت بخش های مختلفی دارد. بخشی از آئورت که از

Read More »
آنوریسم های عروقی
مقداد قاسمی گرجی

همه چیز درباره آنوریسم!

فهرست مطالب   آنوریسم چیست؟ آنوریسم، گشاد شدن غیرطبیعی ناحیه ای شریان است. آنوریسم ها به ۳ دسته حقیقی، غیرحقیقی و آنوریسم های کاذب طبقه بندی می شوند. آنوریسم حقیقی شامل هر سه لایه دیواره شریانی (intima، media و adventitia) است. آنوریسم غیرحقیقی یا آنوریسم کاذب مجموعه ای از خون یا هماتوم است که از

Read More »

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/vascular/domains/vascularsurgery.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/vascular/domains/vascularsurgery.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420