بیماری روزاسه Rosacea

روزاسه (Rosacea)-معرفی و علائم

فهرست مطالب

بیماری روزاسه چیست؟

روزاسه (Rosacea) یک بیماری شایع و مزمن است که با علائم گرگرفتگی صورت و طیفی از علائم بالینی، از جمله اریتم (قرمزی)، تلانژکتازی، افزایش ضخامت پوست و فوران التهابی پاپولوپاسچولار (جوش های چرکی) شبیه آکنه، تظاهر پیدا می کند.

این بیماری می تواند باعث قرمزی و ایجاد برآمدگی بر روی گونه ها، بینی، چانه یا پیشانی شود. همچنین می تواند چشم ها را تحت تاثیر قرار دهد. روزاسه یک بیماری مزمن و طولانی مدت است که می تواند در طول زمان بدتر شود.

این بیماری اغلب در بزرگسالان در سنین ۳۰ تا ۶۰ سال اتفاق می افتد.

روزاسه Rosacea
در تصویر بالا، برآمدگی های قرمز رنگ (به نام پاپول) و برجستگی های قرمز رنگ همراه با محتوای چرک در آنها (به نام پاسچول) بر روی بینی و گونه ها را مشاهده می کنید.

پاتوفیزیولوژی روزاسه

علت بروز بیماری روزاسه ناشناخته است. با این حال، عوامل پیشنهادی این بیماری شامل ناهنجاری در سیستم ایمنی، واکنش های التهابی به میکروارگانیسم های پوستی، اختلال عملکرد عروقی، قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش و عوامل ژنتیکی می باشند.

اختلال عروقی:

گرگرفتگی مکرر و طولانی مدت یک ویژگی مشترک در روزاسه است. افزایش جریان خون به رگ های خونی صورت و افزایش تعداد رگ های خونی که نزدیک به سطح صورت هستند، مسئول قرمزی و گرگرفتگی مرتبط با روزاسه هستند. علاوه بر این، گشاده شدن عروق در پاسخ طبیعی به افزایش دمای بدن تصور می شود که در افراد مبتلا، بیشتر یا اغراق آمیز است.

شرایط آب و هوایی:
برخی شواهد نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض آب و هوای نامناسب به رگ های خونی پوست و بافت همبند پوست آسیب می رساند. این شرایط همچنین شامل قرار گرفتن در معرض تابش خورشید است و این بیماری تمایل به شعله ور شدن و افزایش شدت در فصل بهار دارد.

نور ماوراء بنفش:

اگر چه نور ماوراء بنفش به عنوان یک عامل مسبب روزاسه از طریق مکانیسم هایی مانند افزایش رگ زایی و فعال سازی رادیکال های آزاد اکسیژن سیستم ایمنی ذاتی پیشنهاد شده است،  اما نقش قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش در آسیب شناسی و ایجاد این اختلال نامشخص است.

ژنتیک:

افراد با سابقه خانوادگی روزاسه ممکن است به میزان بیش تری نسبت به سایر افراد، احتمال ابتلا به این اختلال را داشته باشند.

تخریب ساختار ماتریکس پوست:
آسیب شناسی روزاسه شامل آسیب مرتبط با اندوتلیوم عروق پوست و تخریب ماتریکس پوست است.

مواد شیمیایی و مواد مصرفی:
در گذشته تصور می شد که مصرف غذاهای تند، الکل و نوشیدنی های گرم باعث گرگرفتگی در بیماران مبتلا به روزاسه می شد. با این حال، اکثر شواهد از عوامل رژیم غذایی که نقش مهمی در ایجاد روزاسه داشته باشند، حمایت نمی کنند. علاوه بر این، داروهای خاصی مانند آمیودارون، استروئیدهای موضعی، استروئیدهای بینی و دوزهای بالای ویتامین های B6 و B12 ممکن است سبب شعله ور شدن علائم بیماران مبتلا به روزاسه شوند.

اختلال عملکرد سیستم ایمنی

میکروارگانیسم ها:

کنه های دمودکس و باکتری های مختلف محرک هایی برای التهاب پوستی در روزاسه می باشند. با این حال، نقش این ارگانیسم ها در پاتوژنز روزاسه هنوز نامشخص است.

رادیکال های آزاد اکسیژن:
در اوایل فرایند التهابی، رادیکال های آزاد اکسیژن (ROS) توسط نوتروفیل ها آزاد می شوند که فرض بر این است که نقش مهمی در التهاب مرتبط با روزاسه دارند.

تظاهرات بالینی

طبقه بندی براساس علائم بالینی:

بر اساس علائم و نشانه های بالینی خاص، روزاسه را به زیرگروه های زیر تعریف و طبقه بندی می کند:

  • نوع Erythematotelangiectatic (اریتم و تلانژکتازی)
  • پاپولوپاسچولار
  • فیماتوس
  • چشمی

فنوتیپ های تشخیصی:

  • اریتم مرکزی صورت: اریتم مرکزی به عنوان اریتم مزمن بینی و متوسط گونه ها ظاهر می شود. درگیری مشابه نواحی دیگر مانند گوش ها، گردن، پوست سر یا قفسه سینه گاهی اوقات رخ می دهد.
  • تغییرات فیماتیک: تغییر فیماتوس با هیپرتروفی بافت به صورت پوست ضخیم با حاشیه های نامنظم مشخص می شود. بینی (رینوفیما) شایع ترین محل درگیری است. ویژگی های مرتبط با آن شامل هیپرپلازی غدد سباسه و پوست چرب است.

بیماری معمولا گونه ها، بینی، چانه، پیشانی یا چشم ها را تحت تاثیر قرار می دهد. افراد مبتلا به روزاسه می توانند علائم مختلفی داشته باشند. شایع ترین علائم عبارتند از:

  • قرمزی روی بینی و گونه ها که از بین نمی روند.
  • صورت به راحتی سرخ می شود.
  • برجستگی های قرمز با یا بدون چرک در آنها،برجستگی های روزاسه گاهی اوقات می تواند مانند آکنه به نظر برسد، اما آنها آکنه نیستند.
  • رگ های خونی کوچک و متورم روی پوست (تلانژکتازی)
  • احساس سوزش یا وجود ریگ در چشم، علائم مرتبط شامل پارگی، قرمزی، احساس جسم خارجی، سوزش، خارش، فتوفوبیا (حساسیت به نور) و تاری دید است.
  • بینی قرمز، متورم و گرد
  • احساس سوزش در مناطق آسیب دیده در روزاسه شایع است. محصولات مراقبتی از پوست ممکن است پوست را تحریک کنند و علائم را تشدید کنند.
  • ادم (تورم) صورت ممکن است در طول یا بعد از یک دوره اریتم (قرمزی) طولانی مدت یا گرگرفتگی رخ دهد و ممکن است برای روزها ادامه پیدا کند.
  • ظاهر خشک پوست به صورت زبری و پوسته پوسته شدن، اغلب وجود دارد.

عوامل تشدید کننده علائم

گاهی اوقات علائم بیماران روزاسه تحت کنترل است. در موارد دیگر، علائم بدتر می شوند و شعله ور می شوند. برخی از عواملی که ممکن است سبب شوند تا قرمزی در صورت بدتر شوند، عبارتند از:

  • خوردن غذاهای گرم یا تند یا نوشیدن نوشیدنی های گرم
  • نوشیدن الکل
  • بیش از حد گرم یا سرد بودن محیط
  • نور خورشید
  • استرس و سایر هیجانات شدید
تلانژکتازی هموراژیک وراثتی Hereditary Hemorrhagic Telangiectasia
تظاهرات پوستی بیماری های عروقی
مقداد قاسمی گرجی

تلانژکتازی هموراژیک وراثتی (HHT)-معرفی و علائم

فهرست مطالب   تلانژکتازی هموراژیک وراثتی چیست؟ تلانژکتازی هموراژیک وراثتی (HHT) که همچنین سندرم Osler-Weber-Rendu نیز نامیده می شود، یک اختلال عروقی است که به عنوان یک ویژگی اتوزوم غالب به ارث می رسد. این اختلال بر رگ های خونی در سراسر بدن تاثیر می گذارد  و باعث دیسپلازی (تغییرات سلولی غیرطبیعی) عروقی می شود

Read More »
تلانژکتازی Telangiectasia
تظاهرات پوستی بیماری های عروقی
مقداد قاسمی گرجی

تلانژکتازی (وریدهای عنکبوتی)

فهرست مطالب   تلانژکتازی چیست؟ تلانژکتازی به یک رگ خونی متسع (گشاد شده) و واضح بر روی پوست یا سطوح مخاطی اشاره دارد که باعث ایجاد خطوط قرمز نخ مانند یا الگوهایی روی پوست می شود. این الگوها به تدریج و اغلب به صورت خوشه ای شکل می گیرند. آنها گاهی اوقات به عنوان “وریدهای

Read More »
اریتم اب ایگنه Erythema ab igne
تظاهرات پوستی بیماری های عروقی
مقداد قاسمی گرجی

اریتم اب ایگنه (Erythema ab igne)-علائم و تشخیص

فهرست مطالب اریتم اب ایگنه چیست؟ اریتم اب ایگنه (Erythema ab igne) یک درماتوز (بیماری پوستی) با ضایعات رتیکولار (مشبک)، اریتماتوز (قرمز رنگ) و هایپرپیگمانته (افزایش رنگدانه های پوست) است که عمدتاً در بزرگسالان دیده می شود و ناشی از قرار گرفتن مکرر در معرض گرمای متوسط یا اشعه مادون قرمز است. این علامت پوستی

Read More »

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/vascular/domains/vascularsurgery.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/vascular/domains/vascularsurgery.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420