روش های درمانی تومور جسم کاروتید

فهرست مطالب

روش های درمانی تومور جسم کاروتید

برداشتن تومور جسم کاروتید با جراحی باز، روش اصلی درمان است.

روش های درمانی به طور کلی عبارتند از:

  • جراحی باز
  • پرتودرمانی (radiotherapy)
  • آمبولیزاسیون شریانی از طریق کاتتر به روش اندوواسکولار برای متوقف کردن جریان خون به تومور، که ممکن است قبل از انجام جراحی باز برای کاهش اندازه تومور انجام شود.

توجه داشته باشید:

در حال حاضر هیچگونه درمان شیمی درمانی (chemotherapy) موثری برای تومورهای جسم کاروتید وجود ندارد.

در تصویر مجاورت های مهم آناتومیک تومورهای جسم کاروتید شامل ورید ژوگولار گردنی(آبی)، شرایین کاروتید(قرمز)، اعصاب مغزی زوج ۱۰ و ۱۲ (نوارهای زرد رنگ) و عضله SCM را مشاهده می فرمایید.

جراحی

جراحی باز روش اصلی درمان تومور جسم کاروتید است. اگرچه این ضایعات به طور کلی کوچک می باشند و به آهستگی رشد می‌کنند، اما بهتر است به دلایلی که در ذیل به آن ها اشاره خواهد شد، در مراحل ابتدایی درمان شروع شود:

  • تومورهای کوچکتر راحت‌تر برداشته می شوند
  • تومورها ممکن است به بافت های مجاور گسترش پیدا کنند
  • تومورها ممکن است به سمت داخل جمجمه یا اعصاب مغزی رشد کنند و در این صورت، عمل جراحی پیچیده و دشوار خواهد شد
  • تومورها ممکن است بدخیم شوند.

توجه داشته باشید:

در صورت عدم وجود بیماری‌های همراه محدودکننده عمل جراحی، خطرات جراحی در سنین بالا یا امید به زندگی پایین، بیماران مبتلا به تومور جسم کاروتید باید هر چه سریع‌تر پس از تشخیص، تحت عمل جراحی باز قرار بگیرند.

بیش تر بدانید:

زمانی که جراح تومور جسم کاروتید را برمی دارد، ممکن است یک حفره در شریان کاروتید باقی بماندو به همین سبب از یک پچ یا پیوند برای بستن حفره و بازسازی شریان کاروتید استفاده می کند.

در تصویر شمایی از چگونگی برداشتن تومور جسم کاروتید با جراحی و نحوه Clamping (بستن موقت) شرایین کاروتید (نوارهای کش زرد رنگ) را مشاهده می فرمایید.

پرتودرمانی

هر چه تومور بزرگ‌تر باشد، خطر بروز عوارض جراحی بیشتر می‌شود. در بیمارانی که خطر عوارض و معضلات پس از عمل جراحی از انجام جراحی جلوگیری می‌کند، ممکن است پرتودرمانی به عنوان روش درمانی اولیه مورد استفاده قرار گیرد.

تومورهای جسم کاروتید به طور کلی حساس به تشعشع نیستند و از پرتودرمانی در واقع برای کنترل آن‌ها استفاده می‌شود، نه درمان آن ها.

توجه داشته باشید:

پرتودرمانی قبل از جراحی ممکن است به دلیل تشکیل فیبروز بافتی، جراحی را دشوارتر کند. به همین دلیل، پرتودرمانی معمولاً برای بیمارانی که کاندید عمل جراحی نیستند و یا برای تومورهای حجیم، غیرقابل جراحی یا عودکننده انجام می‌شود.

عوارض جراحی تومور جسم کاروتید چیست؟

بسیاری از افرادی که تحت عمل جراحی تومور جسم کاروتید قرار می گیرند، عوارضی ندارند. اما باید آگاه باشید که جراحی این نوع تومور می تواند عروق خونی زیادی را درگیر کند.

پس از جراحی، برخی افراد ممکن است عوارض زیر را داشته باشند:

  • اختلال در بلع (دیسفاژی)
  • آسیب به اعصاب مغزی
  • مشکلات بهبودی در محل برش جراحی.
  • سکته مغزی
تنگی و انسداد شریانی (آنژیوگرافی و جراحی باز)

تومور جسم کاروتید را چگونه تشخیص می دهیم؟

فهرست مطالب   تومور جسم کاروتید چگونه تشخیص داده می شود؟ تومور جسم کاروتید (CBT) معمولا به صورت توده های گردنی بدون علامت تظاهر پیدا می کند که در زیر زاویه فک تحتانی (mandible) قرار دارد. گرفتن شرح حال مناسب و معاینه بالینی دقیق نواحی گردن در تشخیص از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. تشخیص

ادامه مطلب»
تنگی و انسداد شریانی (آنژیوگرافی و جراحی باز)

تومور جسم کاروتید چه علائمی دارد؟

فهرست مطالب   تومور جسم کاروتید چیست؟ تومور جسم کاروتید (carotid body tumor) یا پاراگانگلیوم کاروتید ، یک تومور نادر و اغلب خوش خیم است که از سلول های خاصی در سیستم عصبی خودمختار به نام سلول های پاراگانگلیا منشا می گیرد. این تومور معمولا در نزدیکی کف استخوان جمجه و در ناحیه گردن در

ادامه مطلب»

Powered by WPtouch Mobile Suite for WordPress