تاثیرات فشارخون روی عروق خونی The Effects of Hypertension on Blood Vessels

فشارخون بالا(HTN) چه تاثیری بر عروق خونی بدن می گذارد؟

فهرست مطالب

فشارخون بالا چیست؟

فشارخون بالا(HTN)، که همچنین پرفشاری خون نیز نامیده می شود، می تواند بی سر و صدا در بدن برای سال ها قبل از  بروز علائم ایجاد شود. بدون درمان، فشار خون بالا می تواند منجر به ناتوانی، کیفیت پایین زندگی یا حتی حمله قلبی یا سکته مغزی شود.

به طور کلی، فشارخون بالا، فشار خون ۱۳۰ بر روی ۸۰ میلی متر جیوه یا بالاتر است.

هنگامی که فشار خون بالا است، می تواند در طول زمان به دیواره شریان ها و رگ های خونی آسیب برساند. این امر منجر به عوارض خطرناک و حتی مرگ در صورت عدم درمان می شود.

تاثیرات فشارخون بالا بر ارگان های مختلف بدن Effects of Hypertension on Body Organs
تاثیرات فشارخون بالا بر ارگان های مختلف بدن

فشارخون بالا چگونه موجب بروز آسیب عروقی می شود؟

تاثیرات فشارخون بالا در تنگ شدن شریان ها و آسیب شریانی Effects of Hypertension on narrowing lumen of arteries and arterial damage
تاثیرات فشارخون بالا در تنگ شدن شریان ها و آسیب شریانی

شریان های سالم، انعطاف پذیر، قوی و الاستیک (با خاصیت کشسانی) هستند. پوشش داخلی آنها صاف است به طوری که خون در آن ها آزادانه جریان می یابد و اندام ها و بافت های حیاتی را با مواد مغذی و اکسیژن تامین می کند.

با گذشت زمان، فشارخون بالا(HTN)، فشار جریان خون  را از طریق شریان ها افزایش می دهد.

هنگامی که فشاری که خون در آن در رگ حرکت می کند افزایش می یابد، شروع به آسیب رساندن به دیواره های شریان می کند.

آسیب و تنگی شریانی:

آسیب عروقی به صورت پارگی های کوچک دیواره شریانی شروع می شود. همانطور که این پارگی در دیواره شریان شروع به شکل گیری می کند، کلسترول LDL که از طریق خون جریان می یابد شروع به متصل شدن به ناحیه دچار پارگی می کند. کلسترول به میزان بیشتر و بیشتری در دیواره شریان ها رسوب می کند و سطح داخلی شریان را تنگ می کند. این رخداد، جریان خون را در سراسر بدن محدود می کند.

آنوریسم:

با گذشت زمان، فشار ثابت خون در حال حرکت از طریق یک شریان ضعیف می تواند باعث ایجاد بیرون زدگی و اتساع (گشاد شدگی) بخشی از دیواره شریان شود. این اتساع عروقی یک آنوریسم نامیده می شود. آنوریسم می تواند باز شود و باعث خونریزی داخلی تهدید کننده حیات شود. آنوریسم می تواند در هر شریانی تشکیل شود. اما بروز آنها در بزرگترین شریان بدن، به نام آئورت شایع تر است.

تاثیرات فشارخون بر روی عروق خونی در مناطق مختلف بدن The Effects of Hypertension on Blood Vessels
تاثیرات فشارخون روی عروق خونی در مناطق مختلف بدن

تاثیرات فشارخون بر روی عروق خونی قلب (کرونری)

بیماری عروق کرونری:

فشارخون بالا می تواند موچب تنگی شریان شود و به شریان هایی که خون را به قلب عرضه می کنند آسیب برساند. این آسیب شریانی به عنوان بیماری عروق کرونر (CAD) شناخته می شود. جریان خون بسیار کم به قلب می تواند منجر به درد قفسه سینه به نام آنژین صدری شود. این رخداد می تواند منجر به ریتم نامنظم قلب، به نام آریتمی شود و یا می تواند منجر به بروز حمله قلبی شود.

تاثیرات فشارخون بر روی عروق خونی مغزی

فشارخون بالا ممکن است در بروز زوال عقل در طول زمان نقش داشته باشد. کاهش جریان خون به مغز در اثر فشار خون بالا باعث مشکلات حافظه و تفکر و یا مشکلات تمرکز می شود.

سکته مغزی:

سکته مغزی زمانی اتفاق می افتد که بخشی از مغز اکسیژن و مواد مغذی کافی دریافت نمی کند و یا ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که خونریزی در داخل یا اطراف مغز وجود داشته باشد. این مشکلات باعث می شود سلول های مغزی بمیرند. رگ های خونی آسیب دیده ناشی از فشار خون بالا می توانند باریک، شکسته و یا نشت پیدا کنند. فشار خون بالا همچنین می تواند باعث لخته شدن خون در شریان های منتهی به مغز شود. لخته ها می توانند جریان خون را مسدود کنند و خطر سکته مغزی را افزایش دهند.

تاثیرات فشارخون بر روی استخوان ها

فشارخون بالا می تواند باعث از دست دادن تراکم توده استخوانی که پوکی استخوان نامیده می شود، شود. زنانی که قبلا یائسگی را طی کرده اند به صورت ویژه در معرض خطر بروز فشار خون و پوکی استخوان هستند.

تاثیرات فشارخون بر روی کلیه

فشارخون بالا می تواند به رگ های خونی آسیب برساند و منجر به آسیب به کلیه ها شود. رگ های خونی آسیب دیده مانع از موثر بودن کلیه ها در فیلتر کردن مواد دفعی خون می شوند. این وقایع اجازه می دهند تا سطوح خطرناکی از مایعات و مواد دفعی در بدن تجمع پیدا کنند. هنگامی که کلیه ها به اندازه کافی خوب کار نمی کنند، این به منزله یک بیماری جدی به نام نارسایی کلیه است.

تاثیرات فشارخون بر روی چشم

فشارخون بالا می تواند به رگ های خونی کوچک و ظریف که خون را به چشم (شبکیه) می رسانند، آسیب برساند و باعث بروز وقایع ذیل شوند:

  • آسیب به رگ های خونی در شبکیه (رتینوپاتی)
  • تجمع مایع در زیر شبکیه (کوروئیدوپاتی)
  • آسیب عصب بینایی که نوروپاتی بینایی نیز نامیده می شود. این آسیب می تواند منجر به خونریزی در داخل چشم یا از دست دادن بینایی شود.

توجه: داشتن دیابت (بیماری قندخون) همراه با فشارخون بالا خطر ابتلا به رتینوپاتی را افزایش می دهد.

تاثیرات فشارخون بر روی فعالیت جنسی و تولیدمثل

اندام های جنسی از جریان خون اضافی ایجاد شده در طول تحریک جنسی استفاده می کنند. هنگامی که فشارخون بالا باعث انسداد رگ های خونی منتهی به آلت تناسلی یا واژن می شود، اختلال عملکرد جنسی ممکن است رخ دهد.

مردان ممکن است زمان طولانی را برای به دست آوردن و حفظ نعوظ تجربه کنند و زنان ممکن است وقایعی مانند کاهش برانگیختگی جنسی، خشکی واژن و مشکل در ارگاسم را تجربه کنند.

بیماری شریان کرونری Coronary Artery Disease
تنگی و انسداد شریانی (آنژیوگرافی و جراحی باز)
مقداد قاسمی گرجی

بیماری شریان کرونری (قسمت اول)

فهرست مطالب بیماری شریان کرونری چیست؟ بیماری شریان کرونری (شریان های خونرسانی کننده به عضله قلب) یک بیماری است که بیماران را در معرض خطر حمله قلبی و سایر انواع بیماری های قلبی قرار می دهد. در افرادی که بیماری شریان کرونری دارند، شریان های خونرسانی کننده به قلب توسط رسوبات چربی مسدود می شوند.

Read More »
بیماری شریان کاروتید Carotid Artery Disease
تنگی و انسداد شریانی (آنژیوگرافی و جراحی باز)
مقداد قاسمی گرجی

بیماری شریان کاروتید

فهرست مطالب   بیماری شریان کاروتید چیست؟ بیماری شریان کاروتید، یک بیماری است که می تواند خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش دهد. این بیماری زمانی اتفاق می افتد که رسوبات چربی به نام پلاک در داخل رگ های خونی به نام “شریان های کاروتید” ایجاد می شوند. شریان های کاروتید، رگ های اصلی

Read More »
آترواسکلروز (تصلب شرایین) Atherosclerosis
تنگی و انسداد شریانی (آنژیوگرافی و جراحی باز)
مقداد قاسمی گرجی

آترواسکلروز (تصلب شرایین)

فهرست مطالب   آترواسکلروز (تصلب شرایین) چیست؟ آترواسکلروز شرایطی است که در آن رسوبات چربی به نام “پلاک” در داخل شریان های بدن ایجاد می شود. همانطور که پلاک ها بزرگتر می شوند، رگ های خونی باریک و تنگ می شوند. این بدان معنی است که رگ های خونی نمی توانند به اندازه گذشته، خون

Read More »

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/vascular/domains/vascularsurgery.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/vascular/domains/vascularsurgery.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420