آنژیوگرافی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم آنژیوگرافی پروسجری است که توسط پزشکان برای دیدن عروق خونی درون بدن انجام می گیرد. در بدن انسان عروق خونی به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: شریان ها و ورید ها. عروق خونی وظیفه انتقال خون در سراسر بدن را به عهده دارند. اگر پزشک به وسیله آنژیوگرافی ورید ها را تحت ارزیابی قرار دهد به آن ونوگرافی می گویند. و اگر عروق شریانی تحت آنژیوگرافی قرار بگیرد به آن آرتریوگرافی گفته می شود.
پزشکان همچنین از دو اصطلاح دیگر در بحث آنژیوگرافی بر اساس موقعیت عروقی که تحت آنژیوگرافی قرار می گیرند، استفاده می کنند:
مراحل انجام آنژیوگرافی به طور کلی به دو قسمت اصلی تقسیم می شود:
با استفاده از آنژیوگرافی می توان عروق مختلف بدن را تحت ارزیابی قرار داد؛ برای مثال: عروق مغز، قلب، ریه، کلیه، کبد، طحال، روده ها، اندام و … .
با توجه به هدف مداخله و همچنین محل عروق مورد نظر جهت انجام پروسجر، دسترسی های عروقی متفاوت است. اما دو نمونه از متداول ترین دسترسی های عروقی جهت مداخله های اندوواسکولار به ترتیب زیر است:
این مناطق دقیقا همان نقاطی هستند که در اکثر اعمال جراحی اندوواسکولار با بی حسی موضعی و بدون بیهوشی عمومی با استفاده از یک سوزن و برشی کوچک کورد استفاده قرار می گیرند.
آمادگی های قبل پروسجر به طور کامل توسط پزشک یا پرستار برای بیمار توضیح داده می شود. اما به طور کلی، تست هایی قبل از انجام پروسجر انجام خواهد شد، مانند:
بخشی از آمادگی های قبل از انجام آنژیوگرافی از طریق شرح حال کامل پزشکی توسط پزشک به دست می آید؛ این شرح حال شامل هرگونه بیماری زمینه ای، اعمال جراحی قبلی و دارو هایی که بیمار استفاده می کند، می شود. به طور مشخص موارد زیر مورد پرسش قرار می گیرند:
همچنین موارد زیر باید قبل از انجام آنژیوگرافی انجام گیرد:
همچنین هرگونه سوال یا پرسشی درباره ی آمادگی قبل از عمل که برای بیمار به وجود آمده است باید توسط پزشک یا کادر درمان پاسخ داده شود.
هنگام انجام پروسجر موارد زیر انجام خواهد گرفت:
Powered by WPtouch Mobile Suite for WordPress