ناهنجاری عروقی در دست

ناهنجاری شریانی وریدی (AVM)

فهرست مطالب

ناهنجاری های شریانی وریدی چیست؟

ناهنجاری های شریانی وریدی یا “AVM” توده هایی از رگ های خونی غیر طبیعی هستند. افراد می توانند AVM را در نقاط مختلف بدن خود داشته باشند. این مقاله در مورد AVM در مغز است.

AVM ها در مغز نادر هستند و معمولاً قبل از تولد فرد ایجاد می شوند. در بسیاری از مواقع، آنها هیچ علامتی ایجاد نمی کنند، اما در برخی افراد، علائم یا مشکلات جدی ایجاد می کنند. اگر AVM به مغز فشار بیاورد یا بخشی از مغز را از دریافت اکسیژن کافی باز دارد، آسیب های شدید مغزی اتفاق می‌افتند. AVM همچنین گاهی اوقات می تواند پاره شود و در مغز خونریزی کند. این به این دلیل اتفاق می افتد که رگ های خونی در AVM به اندازه رگ های خونی معمولی قوی نیستند. خونریزی شدید در مغز می تواند باعث آسیب مغزی و مرگ شود.

علائم AVM چیست؟

بسیاری از AVM ها هیچ علامتی ایجاد نمی کنند. بیماران اغلب زمانی متوجه می شوند که AVM دارند که پزشک آن ها به دلیل دیگری برایشان آزمایش انجام می دهد.

هنگامی که AVM ها باعث ایجاد علائم شوند، می توانند با موارد زیر همراهی داشته باشند:

  1.  تشنج – تشنج امواجی از فعالیت الکتریکی غیر طبیعی در مغز است. 
  2. سردرد – گاهی اوقات، زمانی که فرد مبتلا به سردرد برای یافتن علت، آزمایش تصویربرداری انجام می دهد، AVM پیدا می شود. (تست های تصویربرداری، مانند ام آر آی و سی تی اسکن، از مغز عکس می گیرند.) همیشه مشخص نیست که آیا AVM علت سردرد است، زیرا سردرد در بسیاری از افرادی که AVM ندارند اتفاق می افتد.
  3. علائم سکته مغزی – سکته زمانی است که بخشی از مغز به دلیل مشکل در جریان خون آسیب دیده است. سکته مغزی می تواند باعث:
  •  صورت یک فرد به نظر ناهموار یا افتاده به یک طرف
  • ضعف یا بی حسی در یک یا هر دو بازو – برای مثال، اگر فردی بخواهد هر دو بازو را بیرون نگه دارد، یک بازو ممکن است به سمت پایین بیفتد.
  • مشکل در صحبت کردن، یا گفتاری که عجیب به نظر می رسد
  • سردرد ناگهانی و شدید

آیا باید به پزشک مراجعه کنم؟

بله. اگر تشنج یا سردرد شدید دارید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید یا به ایشان مراجعه کنید.

اگر علائم سکته مغزی را دارید، با اورژانس تماس بگیرید.

آیا تستی برای AVM وجود دارد؟

بله. پزشکان می توانند آزمایش های مختلفی را برای بررسی وجود AVM انجام دهند. آزمایشات می تواند شامل موارد زیر باشد:

  •  اسکن CT یا MRI مغز – اینها آزمایشات تصویربرداری هستند که تصاویری از داخل مغز ایجاد می کنند.
  • آنژیوگرافی مغزی – این آزمایش نحوه جریان خون در رگ های خونی مغز را نشان می دهد. برای این آزمایش، پزشک یک لوله نازک را در یک رگ خونی بزرگ در بدن شما قرار می دهد که معمولاً یکی در پای شما است. سپس، پزشک لوله را به سمت گردن شما حرکت می دهد. هنگامی که لوله در جای خود قرار می گیرد، یک رنگ به لوله تزریق می کنند و اشعه ایکس می گیرند. رنگ در اشعه ایکس نشان داده می شود.

برای اطلاعات بیشتر درباره آنژیوگرافی به این لینک مراجعه کنید.

AVM چگونه درمان می شود؟

درمان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • این که آیا AVM شما خونریزی دارد یا خیر
  • AVM شما چقدر بزرگ است و در کجای مغز شما قرار دارد
  • علائم شما

اگر AVM شما خونریزی ندارد یا علائمی ایجاد نمی کند، پزشک با شما در مورد نیاز به درمان صحبت خواهد کرد. همه AVM ها نیازی به درمان ندارند، به خصوص اگر خونریزی یا علائم نداشته باشند.

مزایا و معایبی برای درمان AVM هایی وجود دارد که خونریزی یا ایجاد علائم ندارند. مزیت اصلی این است که درمان می تواند از خونریزی بعدی در مغز جلوگیری کند. اشکال اصلی این است که درمان ها می توانند مشکلات خود را ایجاد کنند. به عنوان مثال، جراحی می تواند باعث تشنج، سکته مغزی یا تورم یا خونریزی مغز شود.

اگر AVM شما باعث تشنج می شود، پزشک تشنج شما را با داروهای ضد تشنج درمان می کند. این داروها می توانند از بروز تشنج بیشتر جلوگیری کنند.

AVM هایی که باعث خونریزی می شوند معمولا نیاز به درمان دارند. درمان های مختلف برای AVM عبارتند از:

  • جراحی برای برداشتن AVM
  • رادیوسرجری – این جراحی نیست. این شامل دریافت تابش (دوزهای بالای اشعه ایکس) در ناحیه AVM است. با گذشت زمان، تابش باعث می شود AVM کمتر دچار خونریزی شود. این درمان معمولاً چند سال طول می کشد تا اثر گذار باشد.
  • آمبولیزاسیون – این روشی است که در طی آنژیوگرافی مغزی انجام می شود. پزشک ماده ای را در رگ خونی قرار می دهد که خون را به AVM می آورد. این ماده رگ خونی را مسدود می کند. گاهی اوقات، این روش به خودی خود کار می کند. در موارد دیگر، پزشکان پس از آن جراحی یا رادیوسرجری انجام می دهند.

اگر بخواهم باردار شوم باید چه کار کنم؟

اگر AVM دارید و می خواهید باردار شوید، با پزشک خود صحبت کنید. ایشان ممکن است توصیه کنند قبل از اقدام به بارداری، AVM خود را درمان کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/vascular/domains/vascularsurgery.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/vascular/domains/vascularsurgery.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420