فهرست مطالب
سندروم خروجی قفسه سینه چیست؟
سندرم خروجی قفسه سینه (TOS) یک بیماری ناشی از فشرده شدن و افزایش فشار بر روی ساختارهای عصبی عروقی می باشد که از خروجی قفسه سینه عبور می کنند.
این نوع سندروم، ۳ نوع دارد:
- TOS نوروژنیک (nTOS): ناشی از فشرده سازی شبکه عصبی براکیال (بازویی)
- TOS وریدی (vTOS): ناشی از فشرده سازی ورید ساب کلاوین
- TOS شریانی (aTOS): ناشی از فشرده سازی شریان ساب کلاوین
سندروم TOS نوروژنیک، شایع ترین شکل بیماری است که بیش از ۹۵٪ از کل بیماران TOS را تشکیل می دهد، در حالی که vTOS در ۲ درصد موارد و aTOS در کمتر از ۱ درصد بیماران رخ می دهد.
اکثر بیماران مبتلا به سندروم خروجی قفسه سینه، بین ۲۰ تا ۵۰ سال سن دارند.
TOS، بیماری ناشایعی است، اما بروز واقعی آن دقیقا مشخص نیست، زیرا برای بسیاری از افراد مبتلا به درد و پارستزی اندام فوقانی، تشخیصی به جز TOS می تواند گذاشته شود و این سندروم توسط پزشکان در نظر گرفته نشود.
علل بروز TOS
بروز این سندروم ناشی از ترکیبی از ناهنجاری های رشدی و آناتومیک در محل خروجی قفسه سینه است.
سندرم خروجی قفسه سینه (TOS) زمانی تظاهر پیدا می کند که فشار در خروجی قفسه سینه به قسمتی از عروق یا اعصاب گذرنده از آن ناحیه افزایش می یابد و این ساختارها تحت فشار قرار بگیرند. این افزایش فشار می تواند ناشی از وجود چندین ناهنجاری آناتومیک مانند ناهنجاری دنده های قفسه سینه یا ضایعات اشغال کننده فضا، از جمله تومورها یا کیست ها باشد.
افراد مبتلا در صورت فعالیت های بدنی یا رویدادهای مختلف دیگر، علامت دار می شوند.
یک علت شایع ایجاد کننده علامت، تروما به گردن است که باعث ایجاد علائم در بیمارانی می شود که ممکن است از نظر آناتومیک مستعد گسترش فشرده سازی ساختارها عصبی و عروقی در خروجی قفسه سینه باشند.
علل ثانویه نیز می توانند منجر به بروز TOS در بیماران شوند. اگر بیمار نقص عضله تراپزیوس داشته باشد، می تواند باعث افتادگی شانه شود که متعاقباً باعث تنگی خروجی قفسه سینه می شود و در نتیجه فشار را افزایش می دهد.
یکی دیگر از علل ثانویه می تواند شکستگی ترقوه باشد که می تواند از طریق همان مکانیسم منجر به افتادگی شانه شود.
آناتومی خروجی قفسه سینه
سه فضای آناتومیک مربوط به خروجی قفسه سینه وجود دارد:
- مثلث scalene (میان عضله اسکالن قدامی و میانی)
- فضای costoclavicular (فضای میان دنده اول و استخوان ترقوه)
- فضای عضله pectoralis minor (سینه ای کوچک)
ورید ساب کلاوین از فضای costoclavicular عبور می کند و شایع ترین محل فشرده سازی ورید ساب کلاوین است.
مثلث scalene، شایع ترین محل فشرده سازی شبکه عصبی براکیال و شریان ساب کلاوین است.
تاریخچه کاتترهای پورت
فهرست مطالب از زمان باستان تا رنسانس: منشاء دسترسی عروقی ایده دسترسی به پورت برای دسترسی به سیستم عروقی می تواند به تمدن باستان برگردد: زمانیکه اولین اشکال وسایل دسترسی عروقی شامل کاتتر های اولیه و سوزن های توخالی برای خونگیری، تزریق و اهداف تشریفاتی استفاده می شدند . این ابزارهای ابتدایی زمانیکه به صورت
روش های درمانی تومور جسم کاروتید
فهرست مطالب روش های درمانی تومور جسم کاروتید برداشتن تومور جسم کاروتید با جراحی باز، روش اصلی درمان است. روش های درمانی به طور کلی عبارتند از: جراحی باز پرتودرمانی (radiotherapy) آمبولیزاسیون شریانی از طریق کاتتر به روش اندوواسکولار برای متوقف کردن جریان خون به تومور، که ممکن است قبل از انجام جراحی باز برای
کیست بیکر چگونه تشخیص داده می شود؟
فهرست مطالب کیست بیکر چه عوارضی به دنبال خواهد داشت؟ در موارد نادر، کیست بیکر پاره می شود و مایع موجود در کیست به بافت های مجاور در نواحی زانو و ساق پا نشت پیدا می کند و علائمی مانند تورم و قرمزی ساق پا یا کبودی زیر زانو می تواند در نتیجه آن