فهرست مطالب
شرح حال و معاینه بالینی سندروم TOS وریدی
تشخیص سندروم TOS وریدی (venous TOS) بر اساس شرح حال و علائم بالینی است.
مشخصه بالینی این سندروم، تورم حاد، سیانوز (تغییر رنگ پوست ناحیه متمایل به آبی) و درد در اندام فوقانی به صورت یک طرفه در یک بیمار جوان و فعال از نظر فعالیت های بدنی است.
به طور معمول، به دلیل ماهیت حاد و ناگهانی بروز تظاهرات این سندروم، تورم از شانه تا دست که می تواند تا دو برابر قطر طبیعی بازوی بیمار باشد، در معاینه بالینی این بیماران مشاهده می شود. این بیماران معمولا دارای چندین ورید جانبی و برجسته هستند که می توانند روی سطح قفسه سینه قابل مشاهده باشند.
استفاده از مانورهای تحریک آمیز مانند تست Edson برای تشخیص سندروم TOS وریدی، در مقایسه با سایر اشکال TOS چندان مفید نیست.
آزمایشات خونی مانند تست عملکرد انعقادی خون اغلب در بیماران مبتلا به ترومبوز ورید عمقی اندام فوقانی انجام می شود، اما نتایج این تست ها معمولا منفی هستند و صرفا تشخیص اولیه یا درمان ترومبوز فعالیتی را تسهیل می کنند.
توجه: در بیمارانی که از نظر بالینی به venous TOS هستند، روش های تصویربرداری تشخیصی برای کمک به تایید تشخیص الزامی است.
رادیوگرافی قفسه سینه
روش تصویربرداری انتخابی در بیماران سندروم خروجی قفسه سینه وریدی پس از اخذ شرح حال دقیق و معاینه فیزیکی، صرف نظر از نوع علائم فشاری، رادیوگرافی قفسه سینه است.
رادیوگرافی به عنوان مرحله اولیه در تصویربرداری می تواند به تشخیص وجود سندروم دنده گردنی ، ناهنجاری های دنده اول ، کشیدگی غیر طبیعی عرضی مهره هفتم گردنی (C7) و همچنین تغییرات استخوانی تخریبی یا پس از سانحه در ناحیه مورد نظر کمک کند.
با وجود ارزش تشخیصی رادیوگرافی قفسه سینه، مطالعات نشان داده اند که ناهنجاری های استخوانی که در رادیوگرافی قفسه سینه مشاهده می شوند، ارتباط ضعیفی با سندروم TOS وریدی دارند و ارتباط بیشتری با سندروم TOS شریانی دارند.
سونوگرافی در سندروم TOS وریدی
در بیمارانی که از ترومبوز فعالیتی در اندام فوقانی رنج می برند، یا در هر بیمار مشکوک به ترومبوز ورید عمقی (DVT)، تصویربرداری انتخابی ، سونوگرافی است.
یافته هایی در سونوگرافی که ممکن است ترومبوز ورید ساب کلاوین-آگزیلاری را نشان دهند شامل از دست دادن جریان در ورید ساب کلاوین، از دست دادن جریان یکنواخت وریدی در ورید زیر بغل، یا شواهدی از ترومبوز حاد در ورید است. انجام مانورهای تحریک آمیز، مانند چرخش خارجی شانه و دور کردن اندام فوقانی از بدن می تواند امکان تصویربرداری پویا از ورید های اندام فوقانی را برای کمک به تشخیص آسان فراهم می کند.
سی تی اسکن و MRI
تصویربرداری وریدی با ام آر آی (MRV) و سی تی اسکن وریدی (CTV) از روش های تصویربرداری غیرتهاجمی دیگری هستند که در حال حاضر برای تشخیص vTOS، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
این دو روش، ابزارهای تصویربرداری بسیار خوبی هستند که می توانند میزان ترومبوز و گسترش وریدهای جانبی را ارزیابی کنند، تشخیص های افتراقی دیگر مانند تومورهای مجاور را رد کنند و به تشخیص ناحیه وریدی دچار تنگی و ناهنجاری های آناتومیکی مرتبط با آن کمک کنند.
ونوگرافی از طریق کاتتر
ونوگرافی هدایت شده با کاتتر، روش تصویربرداری استاندارد برای تشخیص سندروم TOS وریدی می باشد.
این روش امکان ارزیابی دقیق محل باریک شدن مجرای وریدی، وجود ترومبوز، مزمن بودن انسداد و درجه گسترش وریدهای جانبی را فراهم می کند. ونوگرافی را می توان در طول انجام مانورهای تحریک آمیز نیز برای ارزیابی درجه فشرده سازی ورید از خارج نیز تکرار کرد.
توجه: به طور کلی، ونوگرافی برای بیمارانی که شرایط بالینی آنها نیاز به مداخله دارد، انجام می شود و نه برای همه بیماران مشکوک از نظر بالینی.
همچنین باید خاطر نشان کرد که ونوگرافی یک روش تهاجمی است و علاوه بر نیاز به قرار گرفتن بیمار در معرض اشعه یونیزان در این روش و عوارض حاصله از آن ، در این روش تصویربرداری از یک ماده حاجب نفروتوکسیک ( با خاصیت سمی بودن برای کلیه) نیز استفاده می کند.
سندروم TOS وریدی (vTOS) چه علائمی دارد؟
فهرست مطالب سندروم TOS وریدی چیست؟ ترومبوز ورید مرکزی اندام فوقانی یک بیماری شایع و ناشی از طیف گسترده ای از بیماری های مختلف است. سندرم TOS وریدی (vTOS) یا فشرده سازی ورید ساب کلاوین یکی از تشخیص های مهم برای این وضعیت است. سندروم TOS وریدی با فشرده سازی ورید ساب کلاوین بین
سندروم TOS نوروژنیک چگونه درمان می شود؟
فهرست مطالب درمان های TOS نوروژنیک راهکارهای درمانی گسترده ای برای درمان سندروم خروجی قفسه سینه نوروژنیک (TOS نوروژنیک) از جمله اصلاح سبک زندگی و رویکردهای درمانی محافظه کارانه و همچنین درمان جراحی وجود دارد. TOS نوروژنیک می تواند ناتوان کننده باشد زیرا می تواند منجر به بروز دردهای مزمن شود. گزینه های درمانی مختلف
چگونه سندروم TOS نوروژنیک را تشخیص می دهیم؟
فهرست مطالب روش های تشخیص TOS نوروژنیک اگر چه سندروم TOS نوروژنیک، شایع ترین زیرگروه از سندروم های خروجی قفسه سینه است، اما ۹۵ درصد از موارد این سندروم را به خود اختصاصا می دهد. همچنین چالشی ترین موضوع درباره این سندروم، تشخیص دشوار آن است و نیاز به بررسی های دقیق تر و
سندروم خروجی قفسه سینه نوروژنیک (TOS نوروژنیک) چه علائمی دارد؟
فهرست مطالب آناتومی اعصاب خروجی قفسه سینه پیش از بررسی سندروم خروجی قفسه سینه نوروژنیک (TOS نوروژنیک) و تظاهرات بالینی آن، می بایست با آناتومی اعصاب موجود در محل خروجی قفسه سینه آشنا شد که عبارت اند از: شبکه عصبی بازویی (brachial plexus) با منشا اعصاب نخاعی گردنی ۵ ام تا اولین عصب نخاعی
سندروم خروجی قفسه سینه (TOS) چیست؟
فهرست مطالب سندروم خروجی قفسه سینه چیست؟ سندرم خروجی قفسه سینه (TOS) یک بیماری ناشی از فشرده شدن و افزایش فشار بر روی ساختارهای عصبی عروقی می باشد که از خروجی قفسه سینه عبور می کنند. این نوع سندروم، ۳ نوع دارد: TOS نوروژنیک (nTOS): ناشی از فشرده سازی شبکه عصبی براکیال (بازویی) TOS
ترومبوز ورید عمقی (DVT)
فهرست مطالب ترومبوز (لخته) ورید عمقی چیست؟ ترومبوز ورید عمقی (DVT)، لخته شدن خون در رگ های عمقی پا (اندام تحتانی) است. DVT می تواند خطرناک باشد. گاهی اوقات DVT می تواند در دست (اندام فوقانی) به جای پا اتفاق بیفتد. اما این مورد بسیار کمتر شایع است. ترومبوز ورید عمقی. ورید سالم (تصویر سمت