فهرست مطالب
لیزر یا Radiofrequency ablation چیست؟
لیزر واریس با امواج رادیویی با فرکانس بالا (RFA) یک تکنیک کم تهاجمی درمانی واریس به روش اندووسکولار از راه پوست است که با استفاده از انرژی حرارتی ناشی از امواج رادیویی با فرکانس بالا، وریدهای دچار نارسایی و برگشت خون (ریفلاکس) را از بین می برد. این روش کم تهاجمی برای درمان علت زمینه ای وریدهای واریسی اندام تحتانی یعنی رفلاکس وریدی وریدهای بزرگ سافن، جایگزین بهتری برای روش جراحی باز واریس و بستن وریدها است.
این روش درمانی در درجه اول برای درمان نارسایی وریدهای محوری (به عنوان مثال، وریدهای سافن بزرگ، کوچک و شاخه های جابنی ) استفاده می شود، اما واریس وریدهای پرفوراتور نیز می توانند با یک فرکانس رادیویی اختصاصی درمان شوند.
وریدهای واریسی، وریدهای زیرپوستی با قطر بزرگتر از ۳ میلیمتر هستند.
وریدهای سطحی و عمقی اندام تحتانی دارای دریچه های یک طرفه هستند که به تخلیه خون وریدی پا به سمت قلب راست در برابر نیروی جاذبه رو به پایین کمک می کند. نارسایی دریچه های وریدی که منجر به واریس می شود می تواند یک بیماری جدی و پیشرونده باشد. هنگامی که نارسایی وریدی و ریفلاکس در محل اتصال ورید فمورال (رانی) به ورید سافن (Saphenofemoral Junction) است، گزینه های درمانی برای بیمار محدود است و احتمال عود زودهنگام واریس بیشتر است و لیزر واریس از گزینه های درمانی مناسب تلقی می شود.
از گذشته، درمان واریس با جراحی باز و بستن و بیرون کشیدن و کندن (Phlebectomy and Avulsion) وریدهای سافن و تمام شاخه های پروگزیمال (ابتدایی) آن انجام می شده است. اما از آنجا که برداشتن ورید نیاز به برش های بیشتر در زانو یا پایین تر دارد و با احتمال بروز بالای عوارض جراحی جزئی مانند آسیب به اعصاب مجاور و عروق لنفاوی همراه است، درمان واریس با لیزر RFA می تواند درمان مناسب تری از جهت حفظ زیبایی اندام و احتمال عوارض کمتر باشد.
روش انجام و مزیت ها
در لیزر واریس، یک کاتتر کوچک تحت هدایت سونوگرافی در ورید واریسی بیمار قرار می گیرد و انرژی حرارتی ناشی از فرکانس بالای امواج رادیویی (RF) گرمای کنترل شده را به دیواره ورید منتقل می کند که سبب تخریب و بسته شدن ورید بیمار می شود و اجازه می دهد خون از طریق ورید های جانبی سالم به قلب هدایت شود، بی آنکه مشکل خاصی برای تخلیه وریدی و گردش خون بیمار ایجاد شود.
این روش معمولا با بی حسی موضعی با یا بدون داروی آرامش بخش خوراکی یا داخل وریدی انجام می شود، اما به ندرت، بسته به ترجیح بیمار و یا جراح بیهوشی عمومی ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.
از مزیت های این روش درمانی می توان با موراد زیر اشاره کرد:
- بیماران معمولا در عرض ۲ تا ۳ روز پس از جراحی، فعالیت های معمول خود را از سر می گیرند. (البته جوراب واریس ساق بلند باید بعد از عمل تا مدتی پوشیده شود.)
- روش RFA با میزان موفقیت ۹۷ درصد پس از ۳ سال، یک روش درمانی بسیار موثر است.
- درد و کبودی کمتر در موضع جراحی
روش های درمانی تومور جسم کاروتید
فهرست مطالب روش های درمانی تومور جسم کاروتید برداشتن تومور جسم کاروتید با جراحی باز، روش اصلی درمان است. روش های درمانی به طور کلی عبارتند از: جراحی باز پرتودرمانی (radiotherapy) آمبولیزاسیون شریانی از طریق کاتتر به روش اندوواسکولار برای متوقف کردن جریان خون به تومور، که ممکن است قبل از انجام جراحی باز برای
کیست بیکر چگونه تشخیص داده می شود؟
فهرست مطالب کیست بیکر چه عوارضی به دنبال خواهد داشت؟ در موارد نادر، کیست بیکر پاره می شود و مایع موجود در کیست به بافت های مجاور در نواحی زانو و ساق پا نشت پیدا می کند و علائمی مانند تورم و قرمزی ساق پا یا کبودی زیر زانو می تواند در نتیجه آن
تومور جسم کاروتید را چگونه تشخیص می دهیم؟
فهرست مطالب تومور جسم کاروتید چگونه تشخیص داده می شود؟ تومور جسم کاروتید (CBT) معمولا به صورت توده های گردنی بدون علامت تظاهر پیدا می کند که در زیر زاویه فک تحتانی (mandible) قرار دارد. گرفتن شرح حال مناسب و معاینه بالینی دقیق نواحی گردن در تشخیص از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. تشخیص